7,5 W nabíjanie už nebude označované ako rýchle v systéme Android 15.

Väčšina dnešných smartfónov už podporuje akúkoľvek formu rýchleho nabíjania. Nie vždy sa však dá rozprávať o reálne rýchlom nabíjaní a každý výrobca si tento pojem klasifikuje inak. Zatiaľ čo niektoré modely môžu podporovať nabíjanie pri 120 W a viac, operačný systém Android označuje za rýchle nabíjanie čokoľvek, čo má 7,5 W a viac. Pri takto rýchlom nabíjaní sa však určite nedá rozprávať o rýchlonabíjaní, najmä teda v porovnaní so smartfónmi, ktoré pokojne podporujú aj 120 W.

Operačný systém Android 15 však má zmeniť to, čo všetko sa považuje za rýchlonabíjanie v smartfónoch. 7,5 W nabíjanie sa teda už nebude označovať ako rýchlonabíjanie, táto hodnota sa zvýši. Aj napriek tomu stále nepôjde o vysokú hodnotu, no zmena bude viditeľná.

Android 15 určí rýchle nabíjanie až nad 20 W

Práve hodnota 20 W bude hraničnou hodnotou, ktorá bude považovaná za rýchlonabíjanie. Smartfóny, ktoré sa budú nabíjať pomalšie, už nebudú označovať nabíjanie za rýchle, čo uľahčí vyhodnotenie aj pri nabíjaní neoriginálnou nabíjačkou. Ak totiž k smartfónu pripojíte nabíjačku, ktorá nedisponuje rovnakým nabíjacím štandardom, tak vám smartfón v súčasnosti oznámi, že ide o rýchle nabíjanie, ak ide o nabíjanie rýchlejšie ako 7,5 W.

Android 15Zdroj: GizChina
Android 15

Po novom bude telefón označovať ako rýchle nabíjanie len situáciu, keď sa bude nabíjať pri viac ako 20 W. Zabezpečí to práve Android 15, ktorý len nedávno prešiel do tretej beta verzie. Nepôjde o veľkú zmenu, no zároveň pomôže používateľom smartfónov vybrať si adaptér nabíjania lepšie aj v prípade, že ho nebudú mať v balení smartfónu.

Android 15 by sa mal do prvých smartfónov dostať už na jeseň. V októbri pritom očakávame predstavenie prvých smartfónov, ktoré budú systémom Android 15 disponovať už v základe bez aktualizácie. Ak však čakáte na aktualizáciu, prvé modely by mali byť aktualizované do konca tohto roka.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.