BlackBerry ide v integrácii systému Android o krok ďalej.

Telefóny značky BlackBerry doteraz využívali svoj vlastný operačný systém. Ten si s platformou Android čiastočne rozumie, čo v praxi znamená, že môžete používať aj niektoré Android aplikácie. Venovali sme sa tomu v samostatnom článku.

Výrobca však ide o krok ďalej. V prípade pripravovaného telefónu BlackBerry Venice sa rozhodol úplne nahradiť svoju platformu systémom od Googlu. Nepôjde o čistý Android, BlackBerry vyvinul špeciálnu nadstavbu, ktorá má predstavovať „to najlepšie od BlackBerry„. Základom systému bude unifikované centrum BlackBerry Hub, ktoré obsahuje všetku komunikáciu, kontakty a kalendáre. Súčasťou systému budú aj zabudované aplikácie pre tvorbu poznámok a pripomienkovač.

Používateľské rozhranie BlackBerry Hubu si môžete pozrieť v priloženom GIF obrázku, ktorý zdieľal na sociálnej sieti Evan Blass. Ten sa preslávil viacerými únikmi informácií.

Blass dávnejšie takisto odtajil dizajn telefónu, ktorý okrem systému Android obsahuje aj ikonickú hardvérovú klávesnicu. Tá využíva vysúvací dizajn a je schovaná v zadnej časti tela. Pozrite si videá.

Zariadenie sa dostane na trh ešte počas tohto roka. Smartfón by mal obsahovať 5,4-palcový displej, procesor Snapdragon 808 a 3 GB operačnej pamäte. BlackBerry zatiaľ oficiálne neoznámilo, že pripravuje telefón s Androidom.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit