Rozdelenie obrazovky už poznáme z Apple CarPlay. 

Najnovšia aktualizácia pre Android Auto prináša niekoľko významných noviniek, vrátane podpory režimu rozdelenej obrazovky, ktorý umožňuje používateľom spustiť dve rozdielne aplikácie vedľa seba. Funkcia je zatiaľ dostupná iba pre širokouhlé displeje.

Spoločnosť Apple vydaním iOS 13 pripravila novú funkciu pre používateľov CarPlay, ktorá im umožňuje zobraziť na obrazovke automobilu viac aplikácií súčasne, a to všetko v snahe eliminovať potrebu prepínania aplikácií počas jazdy.

Táto funkcia s názvom Dashboard podporuje navigačné aplikácie, informácie o telefónnych hovoroch, hudobné prehrávače a integráciu kalendára. V roku 2020 boli tiež aktualizované hlavné aplikácie ako Waze a Mapy Google, ktoré sa dajú spustiť na vyhradenej navigačnej karte. Systém ponúka pri pohľade na displej informácie z viacerých aplikácií. Bolo teda iba otázkou času, kedy aj Google prinesie takúto alternatívu pre Android Auto. A ako sa však ukázalo, Google nielen predstavil podobnú funkciu, ale ešte ju aj vylepšil.

Android Auto 6.1 už obsahuje nový režim rozdelenej obrazovky, ktorý umožňuje spúšťať dve rôzne aplikácie vedľa seba, vrátane Máp Google a mediálnych aplikácií. Môžete mať na obrazovke súčasne navigačnú aplikáciu a hudobný prehrávač, a keďže tieto dve možnosti sú veľmi obľúbené, ich využívaním sa eliminuje potreba častého vstupu do menu systému Android Auto.

V porovnaní s Apple CarPlay, ktorý združuje viac aplikácií do menších kariet na tej istej obrazovke, Android Auto umožňuje zobraziť dve aplikácie vedľa seba vo väčšom zobrazení, čo je praktické. 

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Vydláždite si cestu domov cez Android Auto (RECENZIA + VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.