Novinka je zatiaľ dostupná iba v beta verzii aplikácie Android Auto.

Najnovšie správy potešia všetkých používateľov Android Auto, ktorí čakali na režim rozdelenej obrazovky. Minulý rok bol tento režim síce sprístupnený, ale bol určený iba jednotky s ultraširokouhlým displejom. Teraz sa však zdá, že táto novinka sa bude niesť v duchu zobrazenia, ktoré je už dôverne známe z prostredia Apple CarPlay.

Nová aktualizácia je skutočne významná. Portál Autoevolution informuje, že aktuálne sa dostáva k prvým testerom a práve zostava s označením Coolwalk nám poskytuje pohľad na to, čo môžeme od tohto vylepšenia očakávať. Prvé náznaky o existencii Coolwalk boli pritom zaznamenané ešte v roku 2021.

Cieľom novej aktualizácie vo verzii Android Auto 7.3 je to, aby sa možnosť rozdelenia obrazovky dostala na všetky podporované displeje, teda ja na tie, ktoré nie sú ultraširokouhlé. (Nám sa však túto funkciu zatiaľ nepodarilo spustiť.)

To umožní spustiť viaceré aplikácie vedľa seba. Bude tak možné mať na jednej obrazovke spustené napríklad Google Mapy, Spotify a informácie o počasí. Rovnako ako Apple CarPlay, aj Android Auto používa karty alebo widgety, pričom navigačná aplikácia bude zobrazená v najväčšom okne. Okrem novej možnosti zobrazenia bude mierne prepracované aj ďalšie rozhranie, aby vyzeralo modernejšie.

Keďže ide zatiaľ iba o beta test tejto významnej novinky, zatiaľ nie je známe, kedy ju uvidíme v hlavnej aplikácii. Očakávame však, že táto aktualizácia by mohla byť vydaná už v prvom polroku 2022.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.