Na túto možnosť čakali niektorí používatelia veľmi dlho.

V súčasnosti má väčšina telefónov na trhu možnosť používať dve fyzické, alebo jednu fyzickú a jednu eSIM kartu. Je preto najvyšší čas sprístupniť pre tieto zariadenia plnohodnotnú podporu aj v systéme Android Auto, ktorý je z mesiaca na mesiac čoraz populárnejší.

Po tohtoročnom oznámení podpory dvoch SIM kariet sa zdá, že táto funkcia sa konečne rozšíri medzi všetkých používateľov Android Auto. Ak používate v telefóne dve SIM karty, počas pripojenia telefónu k systému Android Auto získate možnosť voľby, z ktorej SIM karty sa má hovor uskutočniť. Táto možnosť doteraz nebola dostupná, pretože systém predvolene používal na uskutočňovanie hovorov iba hlavnú SIM kartu

Android Auto Dual SIMZdroj: AndroidPolice
Android Auto s podporou Dual SIM

Distribúcia aktualizácie je postupná a zdá sa, že jej zavádzanie prebieha na strane servera. Portál AndroidPolice informuje, že podpora dvoch SIM kariet sa objavila v beta verzii aplikácie s označením 7.1.614554.

Širšie sprístupnenie podpory dvoch SIM kariet by malo byť len otázkou času. Pokiaľ túto funkciu nemáte v Android Auto dostupnú, skontrolujte aktualizácie a nainštalujte ich.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.