Interakcia s Google Asistentom by mala byť čo najprirodzenejšia, aby príliš nerozptylovala vodičov.

Prax je pritom taká, že Asistent reaguje jednorázovo až v momente stlačenia mikrofónu. Je tak správne rozpoznaný iba prvý príkaz, po ktorom Asistent nedokáže rozpoznať, čo používateľ ďalej hovorí.

Ak teda napríklad stlačíte tlačidlo mikrofónu a požiadate Asistenta Google o odoslanie správy, zobrazí sa výzva na výber kontaktu, na ktorý chcete správu odoslať. Keď však budete diktovať meno kontaktu, Asistent Google nedokáže rozpoznať, čo hovoríte.

Pre používateľov Android Auto pritom nejde o nový problém. Prvé správy o tejto chybe sa objavili už pred viac ako rokom. Odvtedy používatelia vyskúšali takmer všetko, vrátane úplného obnovenia svojich zariadení s Androidom a hlavných jednotiek, avšak bez želaného výsledku.

Aj keď sa chyba nakoniec prestala niektorým používateľom zobrazovať, stále sa vyskytuje vo veľa prípadoch. Oprava problému je pritom stále v nedohľadne.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Google požiadala dotknutých používateľov o zasielanie telefónnych protokolov, aby zistila, čo spôsobuje chybu Asistenta Google v systéme Android Auto. Odvtedy neboli poskytnuté žiadne ďalšie podrobnosti.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Vydláždite si cestu domov cez Android Auto (RECENZIA + VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.