Existujúcu aplikáciu pre displeje smartfónov nahradí nový režim.

Informáciu potvrdil samotný Google. Tvrdí, že Android Auto pre telefóny bude nahradený celkom novým jazdným režimom, ktorý je súčasťou Google Asistenta v systéme Android 12. Prvé predstavenie tohto alternatívneho režimu bolo ešte v roku 2019.

Google teraz začal pripravovať Android Auto pre displeje telefónov na „večný odpočinok“ a namiesto tejto verzie bude používateľov smerovať k používaniu nového režimu jazdy s preferovanou navigačnou aplikáciou Mapy Google.

Google Assistant Driving bude ponúkať všetko, čo vodič počas jazdy potrebuje, s jednoduchým prístupom k aplikáciám a navigácii, hovorom, správam a ďalším funkciám. 

O novom režime sa vie už niekoľko dní. Bol spozorovaný v beta verzii systému Android 12. Nateraz však nie je známe, či je nový režim jazdy pripravený aj pre používateľov starších Android smartfónov. Aktuálne je viac ako isté, že Google sa pripravuje na to, aby sa aplikácia Android Auto pre telefóny stala minulosťou.

Portál AutoEvolution informuje, že existujúce inštalácie by mali ešte nejaký čas fungovať. Horšou správou je, že aplikácia začína podľa slov niektorých používateľov postupne miznúť z Obchodu Play.

Používatelia smartfónov Google Pixel s operačným systémom Android 12 beta dokonca obdržali oznámenie, ktoré informuje, že Android Auto pre obrazovky telefónov už nefunguje. 

Na stiahnutie aplikácie Android Auto pre telefóny je stále možné použiť aplikačné obchody tretích strán, napríklad APK mirror – link na stiahnutie aplikácie.

Zdroj: AutoEvolution

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.