Je potrebné doladiť posledné detaily.

Spoločnosť uvoľnila štvrtú beta verziu systému Android 12, ktorá je dôležitá pre stabilitu platformy. Vývojári teraz môžu začať dokončovať svoje aplikácie pre finálnu verziu systému.

Keď vývojári skončia s testovaním kompatibility svojich aplikácií so všetkými hlavnými zmenami Androidu 12, ako je napríklad nový panel ochrany osobných údajov a úvodné obrazovky aplikácií, budú môcť publikovať aktualizácie kompatibility pred konečným vydaním. 

Vývojári, ktorí nemajú kompatibilné zariadenie na testovanie svojich aplikácií, môžu namiesto toho použiť Android emulátor. Nie je však prekvapením, že najnovšia beta verzia Androidu 12 neprináša žiadne nové funkcie ani iné významné používateľské zmeny.

Najnovšiu beta zostavu Android 12 je už možné nainštalovať na vybrané telefóny Pixel. Okrem telefónov Pixel sa očakáva, že Android 12 Beta 4 bude čoskoro dostupný aj na vybraných telefónoch niekoľkých výrobcov – vrátane OnePlus, Xiaomi, OPPO, ASUS a Vivo.

Okrem telefónov je Android 12 Beta 4 k dispozícii aj pre TV platformu. Google uvádza, že pred uvedením stabilnej verzie systému Android 12 vydá ešte jednu beta verziu, ktorá bude predstavená v najbližších týždňoch.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.