Naznačuje to rozbor APK súboru.

Analýza kódu APK súboru pomáha odhaliť ešte nevydané funkcie aplikácií, na ktorých spoločnosti pracujú. Je potrebné mať na pamäti, že tieto predpovede sa nemusia naplniť, keďže spoločnosť sa môže nakoniec rozhodnúť, že pripravovanú funkciu z akéhokoľvek dôvodu nevydá. 

Google iba nedávno vydal Android 15 aj pre svoje Pixel smartfóny, počnúc sériou Pixel 6. V nadväznosti na novú verziu mobilného operačného systému sa na základe rozboru kódu dozvedáme, že Google pre služby a predvoľby v ponuke Nastavenia systému, čoskoro začne zrkadliť názov účtu používateľov namiesto všeobecného označenia Google.

Ani v tomto prípade nebudú ukrátení používatelia, ktorí vo svojom smartfóne používajú viac účtov. Ak si používateľ jeden z nich vyberie, tak ten sa bude po nasadení funkcie zobrazovať v ponuke Nastavení. Ak sa však na túto zmenu pozrieme z pohľadu jej prínosu, tak ten je iba nepatrný. Pravdepodobne len mení pohľad na jednoduchšie rozlišovanie medzi rôznymi účtami používanými v telefóne. Túto myšlienku však neguje nezmenené umiestnenie položky v rámci Nastavení, keďže v ponuke sa stále nachádza veľmi nízko.

Je však možné, že Google aj na tomto detaile zapracuje, aby prehľad o práve používanom účte v smartfóne bol prehľadnejší. V tejto chvíli nie je jasné, či sa nastavenie sekcie „Google“ zmení iba na zariadeniach s Androidom 15, alebo sa dotkne aj starších podporovaných verzií tohto OS.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.