Už aj používatelia tohto systému budú môcť vymazať pár minút svojich zlých rozhodnutí. 

Možnosť odstránenia posledných 15 minút histórie vyhľadávania bola predstavená ešte v roku 2021, no odvety sa stihla “udomácniť” iba v systéme iOS. Táto možnosť pre mobilné zariadenia bola predstavená s viacerými zaujímavými novinkami počas Google I/O. Funkcia sa začína v systéme Android zavádzať práve teraz, čiže pred blížiacim sa ďalším ročníkom vývojárskej konferencie, ktorá sa bude konať už od 11. mája. 

O novinke informoval portál AndroidPolice, pričom portálu TheVerge sa podarilo túto funkciu potvrdiť. Zdroje informujú, že možnosť vymazania posledných 15 minút histórie bude dostupná v najbližších týždňoch už aj v aplikácii Google pre Android.

Ďalej sa dozvedáme, že Google mal v pláne túto možnosť v systéme Android sprístupniť ešte pred koncom roka 2021. Je tak vidieť že ani gigantovi, akým je Google, nejde všetko podľa plánov. 

Na záver si môžeme položiť už iba jednu otázku. Dostane sa táto funkcia aj do vyhľadávania v počítačoch? Na túto otázku však nemáme zatiaľ jednoznačnú odpoveď. Budeme si tak musieť počkať na májovú konferenciu Google I/O, kde sa určite dozvieme viac.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.