Vývojárska konferencia sa bude aj tento rok konať v máji.

Google pred pár hodinami oficiálne potvrdil, že sa vracia ku klasickej forme oznamovania svojich noviniek. To znamená, že tento rok sa už konferencia pre vývojárov nebude konať v online priestore. Pokým sa Google I/O v roku 2021 vysielalo online, v roku 2020 sa nekonalo vôbec. 

Google I/O sa však tento rok bude konať naživo v amfiteátri Shoreline. Stane sa tak už 11.-12. mája 2022. Očakávame, že aj keď pôjde o tradičnú konferenciu, tak priamo z miesta konania sa bude vysielať aj online prenos.

Portál GSMArena ďalej informuje, že hoci bude konferencia fyzickou akciou a zadarmo, počet divákov bude obmedzený. Počet miest tak bude vyhradený predovšetkým pre odbornú verejnosť. Prístup k online vysielaniu je samozrejme zadarmo a pre všetkých.

Google už stihol pred časom vydať novú verziu Android 13 Developer Preview, takže očakávame, že konferencia Google I/O 2022 sa bude venovať predovšetkým novej verzii operačného systému Android 13. 

Počas podujatia sa Google určite zameria aj na svoje hlavné produkty a predstaví ich najväčšie novinky. Môžeme tak očakávať nové funkcie v Android Auto, Vyhľadávaní alebo Mapách. 

Určite sa máme na čo tešiť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.