Logo systému sa mierne upraví. Dostane 3D podobu.

Odkedy Google oznámil v roku 2019 novú identitu značky, uplynuli 4 roky a firma prichádza s viditeľnou zmenou. Android ako jedna z hlavných súčastí firmy dostane nový vizuál. Všimnite si, že teraz má Android veľké písmeno A. Web 9To5Google prináša viac podrobností.

Uvádza, že nové logo sa začalo objavovať v reklamných prospektoch na najnovší Samsung Galaxy S23 a Flip 4 a na výstave CES 2023. Zmena vo veľkých firmách nebýva okamžitá a ešte sa budem stretávať s rôznymi podaniami. Všimnite si na fotografii nižšie, že 3D logo je nové, avšak Android zostal v grafike stále s malým písmenom. Toto je mimochodom jedna oblasť, kde je pomenovanie malým písmom. Pozrite sa na oficiálne stránky www.android.com a to isté je badať v grafike, texty však obsahujú správne písmeno v pomenovaní, teda veľké.

Nové logo sa postupne objaví v bootovacích obrazovkách ostatných výrobcov, pravdepodobne už so systémom Android 14. Zmena vyjde z oficiálneho zostavenia, ktoré si výrobcovia prispôsobia. Nepredpokladáme, že sa zmena dotkne bezpečnostných aktualizácií. Po nich je spravidla nutné reštartovať systém a tak by tu bol priestor na zmenu. Pri mnohých značkách sme ešte stále radi, keď prinesú nutné opravy chýb po niekoľkých mesiacoch, zapracovanie 3D loga by bola výrazná aktivita navyše.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.