Za ostatných niekoľko rokov sme mohli vidieť v tejto oblasti obrovský posun.

Kórejská spoločnosť v tom hodlá pokračovať aj naďalej. Hoci Samsung vo svete operačného systému Android patrí medzi top značky, odhodlanie spoločnosti naberá nové kontúry. Používatelia v Európe by sa mali čoskoro k novým aktualizáciám dostať ešte rýchlejšie. 

Portál GSMArena prichádza so správou, v ktorej informuje, že spoločnosť Samsung bude vyvíjať firmvér s jednotnou klasifikáciou CSC (Country Specific Code) pre všetky svoje smartfóny, ktoré sa v Európe dostanú na trh. 

Identifikátor EUX sa už nachádza v 4G verzii Galaxy A52, Galaxy Z Fold3 a Z Flip3 a dostane sa aj na väčšinu nových telefónov, ktoré na trh ešte len prídu. 

Samsung Galaxy S22 UltraZdroj: Technizo Concept/LetsGoDigital
Samsung Galaxy S22 Ultra

V konečnom dôsledku to bude znamenať, že všetky zariadenia v Európe budú dostávať aktualizácie súčasne. Aktuálne je medzi jednotlivými časťami Európy pomerne veľký časový rozostup. Je to spôsobené predovšetkým postupným schvaľovaním aktualizácií, ktoré sú určené pre rôzne regióny.

Zdroj uvádza, že práve série smartfónov Galaxy S22, A53, A33 a A13 budú vydané s jednotným identifikátorom EUX, ktorý im zabezpečí rýchle aktualizácie v Európe.

Zatiaľ však nevieme, či sa bude táto stratégia týkať iba voľne predávaných zariadení, alebo sa bude aplikovať aj na smartfóny predávané u operátorov. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.