Android pre inteligentné reproduktory, bezpečnostné kamery či routery. 

Google chce pokryť Androidom celú vašu domácnosť. Postarať sa o to má nový operačný systém Android Things, ktorý je určený pre inteligentné reproduktory, kamery, routery a ďalšie zariadenia. Nový operačný systém má taktiež uľahčiť prácu výrobcom hardvéru, ktorí budú pri vytváraní softvérovej zložky používať dobre známe vývojárske nástroje pre Android.

Hoci je názov Android Things novinka, koncept operačného systému pre všetky zariadenia nie je nový. Google predstavil operačný systém Brillo pre inteligentné zariadenia a Internet vecí (IoT) už pred viac ako 1,5 rokom. Teraz celý koncept aktualizoval a zmenil jeho názov. Zároveň zjednotil vývojárske nástroje s klasickým Androidom.

Nový operačný systém si však nepredstavujte ako niečo hmatateľné, s čím budete priamo pracovať. Nejde o ďalší systém, ako je Android v smartfónoch a tabletoch či Android Wear v hodinkách. Android Things je do veľkej miery platforma, ktorá bude pracovať na pozadí a zabezpečí niektoré procesy inteligentných zariadení v domácnosti. Takisto nejde o riešenie, ktoré je určené iba na prepojenie s telefónmi. Integrácia Android Things zariadení so smartfónmi a tabletmi s Androidom a iOS však bude podporovaná.

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit