V USA by FBI zaplatilo veľké peniaze, keby chcelo odomknúť niekoho iPhone. No britská polícia sa rozhodla neplatiť firmám za túto službu, ale urobiť to po starom.

Aby sme britskej polícii nekrivdili, poďme sa bližšie na tento príbeh pozrieť. Polícia vyšetrovala používanie falošných kreditných kariet v krajine a hlavným podozrivým bol Gabriel Yew, ktorý okrem tohto zločinu bol známy aj pre jeho účasť na iných kriminálnych aktivitách a pre spojenie s gangmi, ktoré predávali luxusný tovar v rôznych častiach Európy.

Policajné oddelenie sa akosi nevedelo pohnúť a dokázať mu vinu aj v prípade kreditných kariet, lebo pre trestnú činnosť používal separátny telefón, v tomto prípade iPhone, v ktorom predpokladali, že nájdu kompromitujúce údaje. Samozrejme mohli Gabriela zatknúť, no mohlo by sa stať, že by telefón zresetoval, alebo nedal polícii prístup do telefónu. To riskovať nechceli, tak sa rozhodli ísť na to po starom.

1policeuk_nowat

Detektívi sa rozhodli zinscenovať pouličnú krádež a ukradnúť Gabrielov iPhone počas toho, ako by telefonoval. Čo by znamenalo, že sa do telefónu dostanú, lebo počas hovoru je telefón odomknutý. Operácia sa podarila a telefón sa kriminálnikovi podarilo vytrhnúť z rúk a odstať sa tak k potrebným dátam a tak poslať Gabriela do väzenia. Taktiež sa podarilo vystopovať továreň, kde sa falošné karty tlačili.

Zdroj: hackread.com

Značky: