11 najsledovanejších programov z Ukrajiny je už bezplatne dostupných v set-top boxoch spoločnosti Antik Telecom. K dispozícii je aj aktuálne spravodajstvo o ruskej agresii v slovenčine.

V Antik TV pribudlo vysielanie 11 ukrajinských televíznych programov a jedného rádia. V časoch ruskej agresie mnohé z nich vysielajú najmä spravodajstvo, dostupný je ale aj detský kanál či filmy. Sledovanie je možné pre všetkých klientov IPTV, internetovej a satelitnej televízie spoločnosti Antik Telecom, ktorí využívajú set-top boxy Antik Mini3 či Nano3. Osobitná obsahová sekcia „Dianie na Ukrajine“ je k dispozícii bez dodatočných poplatkov hneď po registrácii. Okrem živého televízneho vysielania tam nájdete aktualizované aj obrazové a textové spravodajstvo z Ukrajiny v slovenčine.

„Už pri vypuknutí vojny na Ukrajine sme hľadali cesty, ako využiť naše know-how na uľahčenie situácie pre všetkých čo utekajú zo svojho domova,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, šéf televíznych služieb Antik Telecom. „V prvých dňoch sme na hraničných priechodoch a dopravných uzloch umiestnili automatické požičovne powerbánk. Keďže nemalá časť utečencov si vybrala Slovensko ako svoj dočasný domov, snažíme sa im ho spríjemniť televíznym vysielaním, ktoré poznajú z Ukrajiny. Zároveň anglické verzie kanálov a spravodajstvo v slovenčine, ktoré bezplatne poskytla spoločnosť Ringier Slovakia Media prináša aj pre Slovákov obraz o neľahkej situácii našich susedov. V pridávaní ďalšieho obsahu chceme naďalej pokračovať. “

Antik prináša ukrajinské televízne staniceZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Vlastimil Lakatoš vysvetľuje zaradenie ukrajinských staníc do Antik TV

Vysielanie z Ukrajiny je k dispozícii prostredníctvom set-top boxov Antik Nano3 a Antik Mini3 v službách IPTV v optických sieťach, prostredníctvom AntikTV cez verejný internet a satelitnej služby  AntikSat. Živé TV vysielanie je dostupné  bez mesačných poplatkov a obsahuje programy UA TV, Nickelodeon Ukraine  Pluto TV, Kanal 5 Ukraina, Ukraina 24 International (EN verzia), Inter TV, 1 plus 1 International, Ukraina 24, TV5. TV Rada, Current Time, Espreso TV a vysielanie UA Radio. Spravodajstvo preberané od spoločnosti Ringier Slovakia je každodenne aktualizované o nové informácie o konflikte v podobe textov a fotografií.

Zdroje: vlastné, Antik

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.