Nenachádza sa v ňom žiadny model od Xiaomi.

Porovnávaciu platformu AnTuTu netreba nijako zvlášť predstavovať. Jej dôveryhodnosť je po kauze z roku 2020 značne naštrbená, avšak stále dokáže poskytnúť pomerne relevantné informácie o výkone smartfónov. Za zmienku stojí, že aplikácia AnTuTu sa doteraz nevrátila do Obchodu Play. Je pritom všeobecne známe, že používatelia sa už nesústreďujú na hrubý výpočtový výkon svojich zariadení tak, ako tomu bolo v minulosti, ale skôr sa zameriavajú na ich plynulosť a používateľský zážitok, ktorý je často odlišný od bodov získaných v AnTuTu.

V uplynulých mesiacoch sme mohli byť svedkami mimoriadne vyrovnaného súboja čipových sád spoločností Qualcomm a MediaTek. Hoci v minulosti išlo o jednoznačnú záležitosť čipsetov Snapdragon, od uvedenia série Dimensity má aj MediaTek vo svojej ponuke vysokokvalitné vlajkové čipové sady

AnTuTuZdroj: Android Police

Platforma AnTuTu teraz zverejnila zoznam 10 najvýkonnejších vlajkových telefónov za február 2024. Nejde však o globálny rebríček, ktorý uvádzame na konci článku. Práve porovnaním najvýkonnejších telefónov na čínskom trhu a tom globálnom viete zistiť, kde sa výkonnostne nachádza “vaše” zariadenie.

Za povšimnutie stojí, že čínsky zoznam ovládol model Oppo Find X7, vybavený čipovou sadou MediaTek Dimensity 9300, 16 GB RAM a 1TB úložiskom. Je však zaujímavé, že v zozname vlajkových lodí nie sú žiadne modely od Xiaomi. Na druhom až štvrtom mieste sa umiestnili smartfóny s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, pričom prvú päťku uzatvára ďalší telefón s Dimensity 9300.

Viac už prezradia tabuľky nižšie.

Najvýkonnejšie vlajkové lode február 2024:

Najvýkonnejšie vlajkové lode február 2024Zdroj: AnTuTu
Najvýkonnejšie vlajkové lode február 2024

Najvýkonnejšie globálne vlajkové lode január 2024:

Najvýkonnejšie globálne vlajkové lode január 2024Zdroj: AnTuTu
Najvýkonnejšie globálne vlajkové lode január 2024

Zdroj: GizChina, AnTuTu

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.