Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vďaka aplikácii Apple TV si teraz môžu majitelia LG televízorov užívať službu Apple TV+ a ďalší obsah vo formáte Dolby Vision

Spoločnosť LG Electronics (LG) predstavila na veľtrhu CES v januári smart televízory pre rok 2020 s aplikáciou Apple TV. Teraz predstavuje aplikáciu, kompatibilnú aj so smart televízormi z roku 2019, a to vo viac ako 80 krajinách. Aplikácia Apple TV, ktorá je ľahko prístupná zo spúšťača LG Home Launcher, umožňuje majiteľom televízorov LG prihlásiť sa k odberu a sledovať Apple TV+. Medzi lákadlá tejto streamingovej služby patria najmä programy Apple Originals, ako sú seriály The Morning Show, See, Servant alebo Little America.

Vďaka aplikácii Apple TV si môžu majitelia LG televízorov predplatiť kanály tejto služby. Prémiový variant predplatného zahŕňa dostupnosť služieb online aj offline, je bez reklám a dostupný je tiež režim on demand. Prostredníctvom aplikácie je tiež možné získať prístup ku knižnici videí iTunes a následne si kúpiť či prenajať viac ako 100 000 filmov a televíznych relácií. Na spustenie aplikácie stačí kliknúť na LG magický ovládač.

Televízory od LG ponúkajú používateľom filmový zážitok s najlepším obrazom a zvukom na trhu, zodpovedajúci neustále rastúcemu počtu programov od najlepších svetových tvorcov. Vďaka širokej škále titulov dostupných v Dolby Vision je aplikácia Apple TV ideálnym riešením pre televízory LG. Spoločnosť LG bola jednou z prvých, kto si osvojil technológie Dolby. Dnes jej najnovšie televízory naďalej podporujú technológiu Dolby Vision, ktorá užívateľom ponúka najspoľahlivejší zážitok zo sledovania s naozaj živými farbami, väčšou hĺbkou a realistickým zvukom.

LG televízory z roku 2019 tiež podporujú Apple AirPlay 2. Ide o funkciu, ktorá používateľom umožňuje zdieľať či zrkadliť obsah z vlastného iPhonu, iPadu alebo Macu priamo do televízora. Užívatelia môžu na televízore tiež prehrávať hudbu a synchronizovať ju s ostatnými reproduktormi, kompatibilnými s AirPlay 2 kdekoľvek v domácnosti.

Podporovaná je tiež technológia Apple HomeKit, ktorá majiteľom umožňuje ľahko a bezpečne ovládať svoju televíziu pomocou aplikácie Home. Možno ju ovládať pomocou iPhonu, iPadu či hlasom vďaka Siri. To umožňuje jej zapnutie a vypnutie, zmenu hlasitosti, prepínanie vstupov a ovládanie ďalších funkcií.

Majitelia televízorov LG si teraz môžu Apple TV vychutnať tiež na všetkých OLED LG televízoroch z roku 2019, na NanoCell televízoroch (séria SM9X a SM8X) a koncom tohto mesiaca sa aplikácia Apple TV objaví aj na vybraných UHD televíziách (séria UM7X a UM6X). Tohtoročné modely televízorov budú mať aplikácie Apple TV a Apple TV+ k dispozícii hneď pri ich uvedení na trh. Modely z roku 2018 získajú aplikáciu koncom tohto roka prostredníctvom bezdrôtovej aktualizácie firmvéru.

Značky: