Dočkať by sme sa mali možno už budúci týždeň.

Chatbota ChatGPT od združenia OpenAI budú môcť používatelia okrem rozhrania v prehliadači a aplikácie pre iOS využívať už aj v rámci aplikácie pre Android. Ako informuje portál 9to5google.com, aplikácia je už dostupná v niekoľkých krajinách, napríklad v Spojených štátoch amerických, Indii, Bangladéši či Brazílii.

Aplikácia ChatGPT pre Android je bezplatná a synchronizuje históriu chatu vo všetkých zariadeniach, ktoré používateľ využíva. Okrem toho aplikácia prináša aj najnovšie vylepšenia vychádzajúce z modelu OpenAI, pravdepodobne i jazykový model GPT-4.

Avízo na blížiace sa uvedenie aplikácie ChatGPT sa nám v slovenskej mutácii obchodu Play začalo objavovať už pred asi dvomi týždňami. Slovensko však zatiaľ nie je medzi krajinami v ktorých sa dá stiahnuť a je tak možné iba predregistrovať sa s tým, že by mala byť „čoskoro k dispozícii“.

Spoločnosť OpenAI dodáva, že má v pláne sprístupniť inštaláciu aplikácie ChatGPT v obchode Play do ďalších krajín v priebehu budúceho týždňa. Snáď sa teda dočkáme aj na Slovensku.

Zároveň si ale treba dať pozor, aby ste si stiahli skutočne originálnu ChatGPT aplikáciu od OpenAI. V obchode Play totiž nájdeme viacero napodobenín, ktoré sa názvom aj logom snažia ťažiť z popularity tohto chatbota – napríklad ChatAI, Ask AI či AI Chatbot.

ChatGPT AndroidZdroj: TOUCHIT.SK

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.