ChatGPT pre macOS už nie je limitovaný len na predplatiteľov verzie Plus.

Chatbot ChatGPT len minulý mesiac prišiel aj vo verzii pre počítače v podobe aplikácie. Najskôr prichádza do operačného systému macOS, podpora pre počítače so systémom Windows sa očakáva v neskoršom období. V prvej vlne však aplikácia neumožňovala využívať chatbota v aplikácii pre macOS bez predplatného ChatGPT Plus, pravdepodobne aby sa v rámci skúšobnej prevádzky aplikácia nepreťažila.

Teraz však spoločnosť OpenAI informuje o tom, že aplikáciu v operačnom systéme macOS už je možné využívať aj bez predplatného. Prístup k nej má každý a nainštalovať sa dá z oficiálnej stránky spoločnosti OpenAI. V App Store ju teda zatiaľ nehľadajte.

ChatGPT v macOS už pre všetkých zadarmo

Prví používatelia chatbota ChatGPT mohli počas posledných týždňov už skúšať, ako funguje v aplikácii pre operačný systém macOS. Teraz však prichádza táto aplikácia medzi širokú verejnosť a používať ju môže každý. Prostredníctvom inštalačného súboru stiahnutého zo stránky OpenAI sme si aplikáciu nainštalovali aj my a vyskúšali, ako sa s ňou pracuje.

ChatGPT v macOSZdroj: TOUCHIT
ChatGPT v macOS

Z pohľadu používania je zážitok skutočne podobný, ako keď si chatbota otvoríte v rámci webového rozhrania. Aplikácia však zvyšuje pohodlie pri používaní, keďže si ChatGPT otvoríte skutočne rýchlo a jednoducho. Už pri úvodnom spustení vás navyše upozorní na jednoduchý príkaz kombinácie klávesu Option a medzerníka, ktorou si chatbota otvoríte v riadku, kde sa ho spýtate otázku. Po vytvorení otázky alebo príkazu sa vám otvorí celá aplikácia ChatGPT.

Aplikácia ChatGPT podporuje aj možnosť nahrania súboru, obrázka či iných, s ktorými dokáže chatbot pracovať. Aplikáciu si môžete stiahnuť už dnes prostredníctvom stránky OpenAI, pričom inštalačný súbor nájdete na tomto odkaze. Netreba však zabúdať na to, že ChatGPT bude aj súčasťou aktualizácie systému macOS na verziu Sequoia.

Zdroj: OpenAI, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.