Tentokrát sú na rade vlajkové lode z roku 2020.

Samsung koncom roka 2021 predstavil aplikáciu, ktorá prácu s RAW formátom v smartfónoch posúva na celkom novú úroveň. Aplikácia Expert RAW bola v čase uvedenia dostupná iba pre model Galaxy S21 Ultra, do ktorého priniesla viacsnímkovú 16-bitovú podporu RAW pre hlavný, ultraširokouhlý, tele a periskopický fotoaparát. To znamená, že je možné vytvárať zábery vo formáte RAW s lepšou ostrosťou, detailmi a dynamickým rozsahom.

Ešte v júni tohto roka sme informovali, že táto funkcia do starších Galaxy smartfónov príde približne s dvojmesačným oneskorením. Teraz sa zdá, že táto informácia bola presná. Spoločnosť teraz vydala novú verziu aplikácie Expert RAW, ktorá pridáva podporu aj pre tri vlajkové lode roka 2020 – modely Galaxy Note20 Ultra, S20 Ultra a Z Fold2. Pokiaľ ste teda majiteľom jedného z týchto telefónov, a zároveň patríte k fanúšikom mobilnej fotografie, tak vo svojom smartfóne kliknite na obchod Galaxy Store a aplikáciu si z neho stiahnite.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Aplikácia Expert RAW má namierené aj do Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung dodáva, že aplikácia je náročná, pričom upozorňuje, že kvalita a časy spracovania fotografií sa môžu oproti aktuálnym vlajkovým lodiam líšiť, pretože tieto zariadenia sú staršie a ich výpočtový výkon nie je na úrovni dnešných vlajkových lodí.

Trend prinášať nové funkcie aj pre staršie zariadenia v prípade spoločnosti Samsung sledujeme už dlhšie, pričom je potrebné poznamenať, že nie vždy je možné tieto novinky priniesť aj pre staršie zariadenia. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.