Váš Android dostane podobné funkcie, ako ponúka Google Pixel.

Telefón od Googlu, Pixel, ponúka nadštandardné využitie snímača odtlačkov prstov. Tento komponent nefunguje len pre účely odomknutia telefónu, ale aj ako ovládací prvok. Môžete si nastaviť, aká akcia sa vykoná pri priložení prsta, prípadne pri dvojitom priložení alebo rýchlom pohybe po snímači.

Prínos tohto riešenia si pomerne rýchlo uvedomili aj samotní vývojári. Tí medzičasom vyvinuli niekoľko aplikácií, vďaka ktorým môžete rovnakú funkcionalitu snímača odtlačkov prstov využiť na ľubovoľnom zariadení so systémom Android 6.0 a novšími verziami.

Príkladom je napr. nástroj Fingerprint Quick Action, o ktorom sme už informovali. Nevýhodou tejto aplikácie je, že ju nenájdete v obchode Google Play. Ako alternatívu preto dávame do pozornosti aplikáciu Fingerprint Gestures. Tá je dostupná v obchode Google Play a po nainštalovaní si môžete nastaviť, ako bude váš telefón reagovať na jednotlivé gestá.

Môžete si napr. nastaviť, aby sa po priložení prsta aktivovalo tlačidlo Späť. Na dvojité priloženie prsta sme si priradili tlačidlo Domov a rýchly pohyb po senzore zapne svetlo. V nastaveniach si však môžete vytvoriť aj rýchlu voľbu na spustenie konkrétnej aplikácie alebo zobrazenie notifikácií. Možností je veľa.

App Store

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

Chcete používať senzor odtlačkov prstov na štýl Pixelu? Táto aplikácia vám to umožní

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit