Google Pixel sa osvedčil , či už vďaka ucelenému konceptu výroby hardvéru i softvéru pod jednou strechou, alebo užitočným inováciám, ktoré svojim používateľom ponúka. Jednou z nich je možnosť využiť senzor odtlačkov prstov nielen na bezpečné odomykanie smartfónu, ale aj pre jeho ovládanie jednoduchými gestami. 

Senzor odtlačku prsta na Pixeloch tak môžete použiť napríklad na vyvolanie multitaskingu, stiahnutie notifikačnej lišty, použiť ho ako domovské tlačidlo či vrátenie sa o krok späť. Kým Google mal v pláne tieto funkcie sprístupniť exkluzívne pre svoje nové vlajkové lode, vývojári aplikácií nezaháľali a umožnia ich použiť na akomkoľvek androidovom smartfóne s operačným systémom vo verzii 6.0 Marshmallow a vyšším, ktorý senzorom odtlačku disponuje. Nezáleží na tom, či je umiestnený vzadu, vpredu, alebo na boku zariadenia. Stačí si stiahnuť aplikáciu Fingerprint Quick Action a v jej nastaveniach si zvoliť, ktoré gesto (potiahnutie / priloženie prsta) vyvolá požadovanú funkciu.

Keďže uvoľnenie prémiových funkcií sa Googlu veľmi nepozdáva, aplikáciu v oficiálnom Obchode Play nenájdete. Môžete si ju však bezplatne stiahnuť na tejto stránke. Pre jej sfunkčnenie nepotrebujete dokonca ani rootnuť váš smartfón.

Do pozornosti dávame aj alternatívu, aplikáciu Fingerprint Gestures s rovnakým konceptom. V tomto prípade je aplikácia dostupná aj priamo v obchode Google Play.

Prečítajte si aj:

Aplikácia Fingerprint Gestures premení snímač odtlačkov prstov na dotykové tlačidlo. Stiahnete ju z obchodu Google Play

Značky: