Aplikácia Google Správy umožní zobrazenie vášho mena pri RCS správe aj v prípade, že váš kontakt nemá príjemca uložený.

Aj vám sa určite niekedy stalo, že ste si zabudli uložiť telefónne číslo a odrazu vám z neho prišla SMS správa. Vy ste v tom čase nevedeli, od koho táto správa prichádza, a tak ste nevedeli, čo vlastne odpovedať. Aj takéto situácie sa pokúsi Google vyriešiť svojou aplikáciou na komunikáciu pomocou SMS alebo RCS správ, pričom predstaví funkciu zobrazenia mena čísla spojeného s Google účtom.

Nová funkcia sa objavila v poslednej beta verzii aplikácie Google Správy. V rámci tejto funkcie sa však uvádza, že dostupná bude len v situácii, keď bude mať odosielateľ aktívne zobrazenie tohto mena, teda prepojený Google účet s Google Správami a umožní, aby jeho meno bolo pri správe zobrazené. Vďaka tomu si budete môcť zvoliť, či chcete mať informácie o vašom mene dostupné ak odošlete správu alebo si budete chcieť ponechať svoju anonymitu. Je nutné tiež poznamenať, že pôjde o funkciu pri RCS správach.

Google Správy zobrazia meno odosielateľaZdroj: androidauthority.com
Google Správy zobrazia meno odosielateľa

Aktivácia tzv. Profile Discovery bude možná cez nastavenia Google účtu v rámci webového rozhrania. V súčasnosti však aktiváciu nejde vykonať, nakoľko Google na tejto možnosti stále pracuje. Je však nutné poznamenať, že nejde o úplne novú funkciu, nakoľko v rámci beta testovania už niektorí používatelia zaznamenali mená odosielateľov pri RCS správach. Rozdiel však je, že sa po novom budú mená zobrazovať aj v notifikáciách, pričom uvidíte telefónne číslo aj meno spolu s fotografiou, ktoré máte uložené vo vašom účte Google.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.