Sledujte členov rodiny bez ohľadu na platformu, ktorú používajú.

Spoločnosť Microsoft minulý mesiac oznámila, že jej nová služba predplatného Microsoft 365 (predtým Office 365) ponúkne niektoré funkcie zamerané na rodinu. Jednou z nich má byť napríklad aj nová aplikácia „Family Safety“, ktorá kombinuje údaje o čase obrazovky na viacerých platformách a poskytuje informácie o polohe. 

Microsoft včera o tejto službe prezradil viac detailov. Najnovšie si túto aplikáciu môžete aj vyskúšať, pretože sa dostáva do verejnej beta verzie.

Microsoft Family Safety ponúka viacero funkcií a nástrojov na správu skupín, ktoré poznáme z platforiem od Googlu alebo Applu. Za najväčšiu výhodu aplikácie považujeme funkciu, ktorá dokáže spojiť údaje zo zariadení so systémom Android, iOS, Windows a Xbox.

Rodičia môžu vidieť údaje o čase obrazovky zo všetkých zariadení svojich detí, nastaviť im časové limity pre určité aplikácie / hry a konfigurovať webové filtre pre Microsoft Edge (aj keď iba v systéme Windows / Xbox). Rodina tiež môže na mape sledovať, kde sa momentálne nachádzajú ďalší členovia skupiny.

Verejná beta verzia pre Android a iOS je v obmedzenej dostupnosti, ale tí z vás, ktorí už vytvorili skupinu rodiny Microsoft, môžu začať vyplnením tohto prieskumu.

Zdroj a titulný obrázok: Microsoft

Prečítajte si aj:

Ako na spam? Microsoft má vlastné riešenie pre Exchange a Microsoft 365

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.