Emailový spam v rámci firmy nie je nič, čo by ste už asi nezažili.

Microsoft chce túto situáciu riešiť a obmedziť zahlcovanie schránky ale najmä pozornosti prijímateľa správy. O novej funkcii s názvom Reply All Storm Protection informuje Microsoft na svojom webe TechCommunity.

Ide o prevenciu voči dostávaniu mnohých odpovedí. Ak omylom pošlete email na veľký počet účastníkov v kópii namiesto toho, aby ste ich dali do skrytej kópie, budú zahltení aj všetci ostatní. Funkcia však zatiaľ nie je nastavená dostatočne a na technologickej komunite sa v komentároch ozývajú oprávnené pochybnosti.

Reply All Storm Protection

Podľa štandardne nastavených pravidiel je treba 10 odpovedí na viac ako 5000 používateľov behom 60 minút. To sa možno dosiahne vo veľkých firmách a náruživých „debatách“ vo forme odpovedí na email, no v našich podmienkach podstatne ťažšie.

Naše podmienky však možno preniesť aj na iné firmy, ide o počet zamestnancov alebo kontaktov a tak je jasné, že aj napriek tomu bude musieť Microsoft upraviť pravidlo funkcie Reply All Storm Protection.

V prípade, že by takáto situácia nastala a spĺňala by parametre zadané pravidlom, nebude možné počas štyroch hodín odpovedať na ostatných používateľov.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Z Office 365 sa stáva Microsoft 365. Čo sa zmení?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.