Akýkoľvek odkaz si môžete otvoriť pomocou vami vybranej aplikácie.

Používatelia systému Android tento scenár poznajú – zvolíte si odkaz na webovej stránke alebo v inej aplikácií a systém sa vás opýta, pomocou ktorej aplikácie ho chcete otvoriť. V prípade platformy iOS to takto nefunguje. Odkaz sa obvykle otvorí ako samostatná webová stránka a to aj v prípade, keď link smeruje na YouTube video a aplikáciu YouTube máte nainštalovanú.

Toto obmedzenie sa snaží odstrániť nová aplikácia Opener. Využíva k tomu vlastnosť operačného systému iOS 8, ktorý povoľuje aplikáciám medzi sebou komunikovať. Funkcia sa nazýva „rozšírenia„, resp. Extensions.

Takto funguje Opener (Autor: TechCrunch)

Opener môžete používať dvoma spôsobmi. Buďto si odkaz manuálne skopírujete a vložíte do aplikácie – tá následne zobrazí kompatibilné nástroje, ktoré umožňujú odkaz spustiť. Alebo ho priamo počas prezerania webovej stránky či sociálnej siete dlhšie podržíte. To aktivuje kontextovú ponuku, ktorej súčasťou by mala byť aj možnosť prístupu do utility Opener. Nie všetky aplikácie to však podporujú. Prípadne je možné využiť spodnú lištu, ktorá slúži aj na zdieľanie.

Opener stojí 1,99 EUR. Aplikácia momentálne podporuje 40 nástrojov a utilít, pričom ďalšie kompatibilné služby pribudnú v blízkej budúcnosti. Používateľský zážitok nie je úplne bezchybný, avšak lepšie riešenie zatiaľ neexistuje.

Aplikácia je dostupná v AppStore.

Zdroj: TechCrunch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit