Google kúpil spoločnosť Pixate a softvér sprístupnil každému zadarmo.

Táto informácia môže potešiť najmä vývojárov a dizajnérov. Aj tých začínajúcich. Pixate Studio je program pre operačný systém Windows a Mac, ktorý výrazne uľahčuje tvorbu prototypov mobilných aplikácií. To znamená, že si vytvoríte dizajn používateľského rozhrania, ako by mohla aplikácia vyzerať. Obrázky naimportujete do programu a prototyp aplikácie môžete vyskúšať v praxi. Bez nutnosti manuálneho programovania.

Pixate Studios využijete pri tvorbe aplikácií pre platformy iOS a Android. Nakoľko program vytvorí iba určitý náhľad – prototyp aplikácie s dôrazom na vizuálnu a funkčnú stránku používateľského rozhrania, ide o šikovnú pomôcku, avšak nie nástroj, ktorý vytvorí aplikáciu za vás. Finálnu verziu si budete musieť naprogramovať sami. Bez ohľadu na to, Pixate urýchli a zjednoduší prácu nováčikom, ale aj skúseným vývojárom.

Základnú verziu programu Pixate Studios môžete využívať bezplatne. K dispozícii je aj cloudová služba pre jednoduchšiu spoluprácu v rámci tímu. Tá je spoplatnená poplatkom 5 dolárov mesačne.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit