Mini prehrávač poslúži používateľom, ktorí chcú prehrávať hudbu najmä na pozadí.

Vďaka novému doplnku v aplikácii Spotify pre Windows máte jednoduchšie ovládanie skladieb. Cieľom bolo priniesť pohodlnejšie rozhranie a najmä eliminovať potrebu prepínania sa do hlavnej aplikácie na prehrávanie hudby a podcastov. To nielen kvôli zmene hlasitosti alebo skladbám, ktoré sa prehrávali. Aj kvôli preskočeniu konkrétnej skladby bolo potrebné siahnuť po hlavnej aplikácii. To sa príchodom mini prehrávača mení.

Zatiaľ je dostupný len pre používateľov verzie Premium. Cieľom je spríjemniť zážitok z počúvania hudby a priniesť ovládacie prvky takpovediac bližšie k používateľovi. Možno po vzore štandardných prehrávačov hudby pre tento systém. Je to podobné ako pri prehrávaní video obsahu v samostatnom okne s funkciou Obraz v obraze. Aplikácia slúži aj na počúvanie audio kníh, na Slovensku zatiaľ nie je táto možnosť dostupná.

spotify miniplayer sizesZdroj: Spotify

Mini prehrávač umožňuje zmeniť tvar na štvorec obdĺžnik alebo na úzku lištu. Ľahko si ho prispôsobíte svojim možnostiam či možnostiam displeja a jeho rozlíšenia. Hlavnou výhodou je, že bude poruke a nebude zavadzať tak, ako veľké okno. Zobrazíte ho kliknutím na charakteristickú ikonu, aká sa používa aj pri prehrávaní už spomínaného video obrazu v samostatnom okne. Ide o druhú ikonu správa na spodnej lište vedľa úpravy hlasitosti.

spotify miniplayer where isZdroj: Spotify

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.