Ubian pozná aktuálnu polohu vozidiel MHD viacerých slovenských miest.

V obchode s mobilnými aplikáciami nájdete viacero výborných nástrojov, ktoré umožňujú rýchlo a pohodlne vyhľadať vhodný spôsob cestovania pomocou MHD, ak sa potrebujete dostať z bodu A do bodu B. Našim favoritom je dlhodobo aplikácia CG Transit, avšak podobných nástrojov nájdete niekoľko.

Aplikácia Ubian sa na prvý pohľad od konkurencie neodlišuje. Obsahuje totiž cestovné poriadky MHD a dokáže vám odporučiť vhodný autobus, električku či trolejbus, resp. ich kombináciu. Čaro tejto aplikácie však spočíva v tom, že pozná aktuálnu polohu jednotlivých vozidiel MHD a to v reálnom čase. Vďaka tomu dokáže upraviť optimálnu trasu a odporučiť napr. prestup na inej zastávke, ak autobus mešká a aplikácia vyhodnotí, že naň stihnete prestúpiť. Ubian má k dispozícii informácie o aktuálnej polohe vo viacerých slovenských mestách – spomeňme Bratislavu, Žilinu, Košice, Trenčín či Púchov. Kompletný zoznam partnerských dopravných podnikov nájdete na oficiálnom webe aplikácie.

Ubian môžete používať v režime online aj offline, avšak aktuálne informácie o polohe vozidiel sú logicky dostupné iba počas pripojenia do internetu. Nevýhodou aplikácie je, že výpočet ideálnej trasy a prestupov trvá dlhšie v porovnaní s konkurenciou. A to aj v prípade offline režimu, kedy sa neberie do úvahy aktuálna poloha vozidiel.

Výhodou tejto aplikácie je už spomenutá znalosť meškania a oceňujeme aj vizuálnu pomôcku, ktorá znázorňuje cestu k zastávke, z ktorej odídete, resp. medzi zastávkami počas prestupovania. Často sa totiž stane, že zastávka má jeden názov, avšak viacero rôznych nástupíšť.

Ubian sa aktuálne nachádza v testovacej prevádzke. Aplikáciu odporúčame vyskúšať, aj keď zatiaľ nie je bez chýb a výpočet trasy niekedy chvíľu trvá.

Google Play
App Store

Ubian je dostupný na stiahnutie pre iOS a Android zariadenia

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit