Google chce YouTube Music viac šíriť aj prostredníctvom samostatných aplikácií.

Službu YouTube Music dnes vieme plnohodnotne používať na webe a platformách Android a iOS. Pre obidve mobilné platformy má YouTube Music svoju aplikáciu a teraz by sa mala dostať aj na ďalšie. Informuje o tom portál 9to5google.com s odvolaním sa na dobre informovaný nemenovaný zdroj.

Má ísť konkrétne o Apple TV a inteligentné hodinky Garmin. Cieľom je, samozrejme, zlepšiť používateľský zážitok na týchto platformách a používanie YouTube ako takého sprehľadniť vďaka samostatnej aplikácii pre hudbu.

Okrem toho by ale YouTube Music bolo možné využívať napríklad i na inteligentných reproduktoroch HomePod, keďže tie poháňa operačný systém audioOS, odnož tvOS pre Apple TV (pre Android TV už YouTube Music existuje dlhší čas).

Samostatnou skupinou sú hodinky Garmin, pre ktoré by mala byť YouTube Music tiež k dispozícii a to prostredníctvom obchodu s aplikáciami Connect IQ. V ňom sa už nachádzajú aplikácie Spotify, Deezer či Amazon Music.

Podľa informácií portálu 9to5google.com sa plánujú aj ďalšie aplikácie pre nositeľné zariadenia. Jeho redaktori sa obrátili priamo na spoločnosť Google, tá však podľa oficiálneho vyjadrenia nemá nič, čo by k tejto téme mohla povedať.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.