Nahradí ich nový Outlook.

DOPLNENÉ 21. júna 2023: Microsoft oznámil, že prehodnocuje načasovanie a implementáciu zmeny z aplikácií Pošta a Kalendár na nový Outlook a čoskoro poskytne ďalšie informácie. Doplnili sme tiež ďalšie informácie z oficiálneho webu Microsoftu.

Pokiaľ podrobne sledujete novinky zo sveta systému Windows 11, potom viete, že Microsoft vyvíja nový Outlook. Ten nahradí nielen pôvodnú verziu tohto emailového klienta, ale aj systémové aplikácie Pošta a Kalendár, ktoré Microsoft priniesol so systémom Windows 10 a sú súčasťou Windows 11.

Najnovšie informácie, ktoré Microsoft odoslal adminom služieb Microsoft 365, naznačujú, že sa tak stane v septembri 2024 (DOPLNENÉ: Microsoft oznámil, že tento dátum ešte prehodnocuje), resp. že od tohto dátumu by mala začať migrácia používateľov na nový Outlook. Je možné, že tento proces bude prebiehať postupne vo vlnách. Na tému upozornil portál neowin.net.

Microsoft na oficiálnom webe informuje, že od roku 2024 budú nové Windows 11 zariadenia dodávané s novým Outlookom pre Windows ako predvolenou aplikáciou poštovej schránky a aplikácie Pošta a Kalendár budú naďalej k dispozícii v Microsoft Store a to až do konca roka 2024.

Keď však prebehne migrácia používateľov na nový Outlook (Microsoft tento dátum ešte prehodnocuje), tí si už nebudú môcť stiahnuť ani používať aplikácie Pošta a Kalendár. Používatelia s aktívnym predplatným Microsoft 365 budú môcť používať nový Outlook plnohodnotne, avšak používatelia bez predplatného si budú môcť do nového emailového klienta pridať iba svoje súkromné účty (Outlook.com, Gmail a ďalšie).

Pokiaľ používate aplikácie Pošta a Kalendár aj vy, Microsoft vás v predstihu upozorní na plánované vypnutie týchto aplikácií prostredníctvom notifikácie. Ak si chcete vyskúšať nový Outlook už dnes, môžete si ho stiahnuť z obchodu Microsoft Store. Testovacia verzia aktuálne podporuje kontá služieb Microsoft 365, Gmail a Yahoo.

Nový Outlook v obchode Microsoft StoreZdroj: TOUCHIT
Nový Outlook v obchode Microsoft Store

Zdroj: neowin, Twitter, Microsoft

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit