Aplikácia je dostupná v obchode Microsoft Store, odkiaľ si ju môžete jednoducho nainštalovať.

Je verejne známe, že Microsoft pracuje na novom Outlooku, ktorý v budúcnosti nahradí existujúci Outlook (súčasť balíka Office, resp. Microsoft 365), a takisto aj predinštalovanú systémovú aplikáciu Pošta a kalendár.

Nový Outlook si už môžu vyskúšať používatelia, ktorí majú nainštalovaný balík Office, resp. Microsoft 365 s aplikáciou Outlook a sú prihlásení do programu Microsoft 365 Insider. Následne stačí ťuknúť na prepínač Try the New Outlook / Vyskúšajte nový Outlook.

novy outlook animaciaZdroj: Microsoft

Ide to aj jednoduchšie. Aplikáciu si môžete stiahnuť priamo z obchodu Microsoft Store

Existuje však aj ďalší spôsob, ako vyskúšať nový Outlook a ten je oveľa rýchlejší a jednoduchší. Netreba mať nič nainštalované, alebo sa prihlasovať do testovacej verzie balíka Microsoft 365 – stačí iba ťuknúť na tento odkaz a nový Outlook si môžete stiahnuť priamo z obchodu Microsoft Store, ktorý je súčasťou systému Windows 10 a 11.

Výhoda tohto riešenia spočíva v tom, že ide o rýchly a pohodlný spôsob, ako si nainštalovať nový Outlook. Ďalšou výhodou je, že nemusíte mať v počítači nainštalovaný tradičný Outlook, resp. že môžete jednoducho oddeliť štandardný Outlook od testovacej verzie nového Outlooku.

V redakcii používame nový Outlook aj my a to vo verzii z obchodu Microsoft Store. Ide o testovaciu verziu, ktorá zatiaľ neponúka všetky sľúbené funkcie – tie budú pribúdať postupne. Dôležitou informáciou je, že nový Outlook v testovacej verzii aktuálne podporuje iba Microsoft 365 a Gmail kontá, čo obmedzuje jeho využiteľnosť na pracovné účely.

Nový Outlook v obchode Microsoft StoreZdroj: TOUCHIT
Nový Outlook v obchode Microsoft Store

Zdroj: vlastné, Microsoft Store

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit