Apple zlacnil aplikácie v App Store pre Slovensko a ďalšie krajiny.

Dobrá správa pre používateľov iPhonov a ďalších zariadení od Applu. Aplikácie v obchode App Store sú odteraz lacnejšie – zmena sa týka Slovenska a ďalších európskych krajín.

Apple oznámil zmenu cien aplikácií na svojom webe už 3. augusta. Nové ceny v App Store sme si všimli dnes (6. augusta). Dodajme, že zmena cien je dlhodobá a jej dôvodom sú podľa informácií na webe Applu zmeny v daniach, resp. vo výmenných kurzoch medzi dolárom a ostatnými menami.

Apple nešpecifikoval konkrétne dôvody pre zlacnenie aplikácií v eurách, avšak všimli sme si, že aplikácia HRV4Training, ktorú sme nedávno kúpili za cenu 10,99 eur, sa teraz predáva za 9,99 eur. FiLMiC Pro, ktorého cena v slovenskom App Store bola donedávna 16,99 eur, teraz stojí 14,99 eur.

Nižšie sumy by ste si mali všimnúť v prípade cien aplikácií a takisto jednorazových nákupov priamo v aplikácií. Poplatky za opakujúce sa predplatné, ktoré si môžete aktivovať v aplikácii, sa nemenia.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Tipy na aplikácie pre macOS, ktoré používame aj my

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit