Už o pár dní sa App Store v iPhonoch a iPadoch dožije svojich desiatich narodenín. Za ten čas sa viackrát výrazne zmenil. Pri desiatom výročí existencie App Storu v smartfónoch od Apple sa rozhodol portál App Annie pripraviť zoznam najsťahovanejších aplikácií a hier v histórii tohto obchodu. Štatistiky sú síce dostupné až od júla 2010, a nie od začiatku existencie tohto obchodu, no aj tak poskytujú veľmi zaujímavé rebríčky.

Prvá trojka v rebríčku najsťahovanejších aplikácií zrejme nikoho neprekvapí. Pravdepodobne každý z nás ich má vo svojom iPhone nainštalované. Jedná sa o Facebook, Messenger a nakoniec aj o YouTube. Desiatku najsťahovanejších však až na jednú výnimku tvoria četovacie aplikácie a aplikácie sociálnych sietí. Ak by chcel niekto prekonať so svojou aplikáciou Facebook na prvom mieste, tak jeho aplikáciu by si muselo stiahnuť viac ako 700 miliónov používateľov. 

V rebríčku aplikácií v ktorých používatelia minuli od júla 2010 do mája tohto roku najviac peňazí sa umiestnil na prvom mieste Netflix a nasledoval ho populárny Spotify. Prvú päťku prekvapivo uzatvára známa zoznamovacia služba Tinder.Rebríček najsťahovanejších hier zrejme nie je tak jednoznačný. Prvé miesto zaujala hra Candy Crush Saga, druhé Subway Surfers a trojicu najsťahovanejších uzatvára Fruit Ninja. Najviac zárobkovou hrou sa však stala populárna hra Clash of Clans. Pokémon Go sa umiestnil v tomto zozname až na desiatom mieste. 

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

macOS Mojave konečne oživí Mac App Store. Inšpiráciu si berie z iOS

Značky: