Čínska spoločnosť v prvých dvoch rokoch vyplatí vývojárom až 100 % výnosov.

Je vysoko pravdepodobné, že Huawei zostane od Google služieb odstrihnutý ešte nejaký čas. Spoločnosť je tak závislá od vlastného obchodu AppGallery, čo platí aj pre nové telefóny Honor. Jediným spôsobom ako zostať v hre, je prilákať vývojárov aplikácií a hier, aby pripravili verzie softvéru aj pre obchod AppGallery. Huawei má plán.

Vývojárom chce dať všetky alebo takmer všetky zisky zo softvéru, čo je popísané v preferenčných zásadách zmluvy o poskytovaní služieb AppGallery. Tieto pravidlá platia počas prvých 24 mesiacov. Vývojári sa musia pre získanie výhod z tejto kampane pripojiť do programu najneskôr do júna 2020.

Huawei AppGallery

Zdroj: Huawei

Obchodná politika je rozdelená na dve obdobia. Za prvých 12 mesiacov dostanú vývojári 100 % výnosov získaných z ne-herných aplikácií. V prípade hier získajú 85 %, čo sa takmer vyrovnáva ponuke obchodu Epic (t.j. 88 %, a až 95 %, ak je hra založená na Unreal Engine).

V druhom roku môžu vývojári očakávať 85 % výnosov z aplikácií a hier (90 % pre vzdelávacie aplikácie). Po skončení preferenčného obdobia sa uplatňujú štandardné sadzby, kedy vývojári získajú 70 % z príjmu a Huawei si ponechá 30 %, čo platí iba pre vývojárov so sídlom mimo Číny. Napríklad čínski vývojári majú prisľúbený iba 50 % podiel zo zisku.

Na porovnanie si Apple aj Google udržujú 30 % podiel tržieb v príslušných obchodoch s aplikáciami. Ak ste vývojár, môžete kliknúť na tento odkaz a získať ďalšie podrobnosti o prerozdeľovaní výnosov zo softvéru a hier v obchode AppGallery.

Zdroj a titulný obrázok: GizChina

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30 Pro: Vynikajúci smartfón s chýbajúcimi Google službami (Prvé dojmy)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.