Aspoň to tvrdí španielska webová stránka AppleSfera.

Portál s odvolaním sa na vlastné zdroje tvrdí, že druhá generácia slúchadiel AirPods, bude predstavená už 29. marcaSlúchadlá si od svojho predstavenia vyslúžili aj trochu kritiky, ktorá bola smerovaná hlavne na ich dizajn a fakt, že bolo potrebné si na ne zvyknúť. Po dvoch rokoch od predstavenia môžeme skonštatovať, že ide o pomerne úspešne predávaný produkt.

Tomu, že sa niečo chystá nasvedčuje aj to, že v niektorých regionálnych veľkoskladoch budú pôvodné slúchadlá od 28. marca nedostupné. Je to deň pred predpokladaným predstavením a štyri dni po konferencii, ktorá bude zameraná na služby spoločnosti Apple. Akcia sa bude konať v Steve Jobs Theatre 25. marca.

Marcová konferencia bude pravdepodobne zameraná na spustenie horúcej Apple novinky v podobe predplatenej služby. O tom, že by sa na akcii mal predstaviť aj hardvér, nie sú zatiaľ žiadne informácie. Očakávané ukončenie životného cyklu slúchadiel AirPods, by mohlo priniesť na túto udalosť nakoniec aj nejaký ten hardvér, práve v podobe AirPodov druhej generácie.

O tom, ako by mali nové slúchadlá AirPods vyzerať, nemáme veľa informácií. Môžeme iba očakávať, že dizajnom a výbavou sa výrazne vylepšia, aby lepšie  zapadli k novému dizajnovému jazyku Applu. Pravdepodobne najviac očakávanou a požadovanou funkciou by bola podpora pre bezdrôtové Qi nabíjanie.

Spoločnosť Apple zatiaľ oficiálne neoznámila žiadnu pripravovanú akciu. Pokiaľ zoberieme v úvahu, že skutočne by sme mali koncom marca spoznať aj nové AirPods, tak stále na oznámenie konferencie je dostatok času a oficiálne vyjadrenia by sme mohli prvýkrát vidieť až v polovici marca. Predchádzajúce špekulácie sa pohrávali aj s možnosťou vylepšenia aktuálnej generácie slúchadiel, práve bezdrôtovo nabíjateľným púzdrom. 

Iné zdroje priniesli aj informácie o zaradení nových slúchadiel AirPods 2. generácie do masovej výroby, v ktorej by mala dokonca nachádzať aj bezdrôtová nabíjacia podložka AirPower.

Vieme, že Apple si pomerne dobre stráži svoje tajomstvá, takže najskôr v polovici marca zistíme, či sa druhá generácia slúchadiel predstaví už tento mesiac, alebo si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: AppleSfera

Prečítajte si aj:

Slúchadlá Apple AirPods 2 budú dostupné v čiernej farbe. Ponúknu aj bezdrôtové nabíjanie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.