Prvé zariadenie so skladateľným displejom s logom Apple bude MacBook.

Skladateľné displeje sú dnes akýmsi trendom, ktorý sa na trhu čoraz viac šíri. Viacerí používatelia začínajú po tomto type smartfónov siahať prednostne, keďže pôsobia zaujímavo, no taktiež sú kvalitné a praktické. Poprední výrobcovia elektroniky tak v tomto segmente posilňujú svoje portfólio, aby mohli fanúšikom ponúknuť viac ako konkurenčné značky. Taký veľký výrobca ako je Apple však stále na túto vlnu nenabehol, teda aspoň nie s predajným zariadením.

O skladateľnom produkte od spoločnosti Apple sa rozpráva už dlho. Niektoré dohady pritom poukazovali na smartfón či iPad, ako na ich prvé zariadenia so skladateľným displejom. Teraz sa však zdá, že americký výrobca s jabĺčkom v logu pracuje na inom zariadení, ktoré by na trh mohol priniesť až o pár rokov.

Apple ako prvé také zariadenie predstaví MacBook

Zatiaľ čo všetky spoločnosti vylepšujú svoje smartfóny so skladateľným displejom, tak Apple pracuje na inom zariadení. Prvým skladateľným produktom od Applu má byť MacBook s 20,3 “ displejom. Táto informácia sa nám najnovšie potvrdzuje z ďalšieho zdroja, konkrétne od leakera a analytika Ming-Chi Kuo. Ten v minulosti informoval napríklad o tom, že Apple plánuje sériovo vyrábať skladateľný iPhone alebo iPad v rokoch 2025, resp. 2026. Tieto informácie teraz vyvrátil a odkazuje práve na MacBook.

Apple MacBook Air (M1)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Apple MacBook Air (M1)

Ako informuje Ming-Chi Kuo, tento MacBook by do sériovej výroby prešiel v roku 2027. Odhalenie prvého zariadenia so skladateľným displejom od spoločnosti Apple je teda ešte pár rokov vzdialené, no pokusy o vytvorenie takéhoto produktu sú už takmer isté. Nejde totiž o prvého leakera, ktorý na skladateľný produkt od Applu poukazuje.

Už pred pár rokmi sa totiž začalo o takomto zariadení rozprávať a tiež sa upriamovala pozornosť práve na MacBook. Jedným z ľudí, ktorí túto informáciu zdieľali, bol aj Ross Young, známy analytik a expert na displeje. Okrem neho sa však aj Mark Gurman z Bloombergu prikláňal k prvému skladateľnému MacBooku s 20″ displejom.

Predstavenie takéhoto produktu síce prebehne až o pár rokov, no je takmer isté, že prvým zariadením so skladateľným displejom od Applu bude MacBook. Má totiž ísť o jediné zariadenie s touto súčasťou, na ktorom Apple aktívne pracuje.

Zdroj: X (@mingchikuo), andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.