Takýto je plán výrobcov v predstavovaní nových skladateľných smartfónov v roku 2024.

Skladateľné smartfóny sa stávajú čoraz populárnejšími medzi používateľmi. Mnohé modely začínajú byť aj cenovo dostupné, čo znamená, že zaň záujemcovia nezaplatia aj dve výplaty. Azda najznámejším výrobcom v tomto segmente je pritom spoločnosť Samsung, ktorá vo veľkom pôsobí na globálnom trhu. Nie všetko je však len o smartfónoch z ich dielne, keďže rok 2024 bude plný nových atraktívnych smartfónov so skladateľným displejom.

Veľkú novinku plánuje predstaviť napríklad spoločnosť OPPO, no do segmentu prispejú aj značky vivo, Xiaomi či OnePlus. Niektorí výrobcovia dokonca predstavia aj viac ako jeden skladateľný model a podľa aktuálneho plánu to vyzerá, že aj v Európe takýchto smartfónov bude viac. Na aké novinky sa teda tento rok môžete tešiť?

Samsung so štyrmi smartfónmi, dva z toho v Európe

Začneme Samsungom, ktorý je v tomto segmente stálicou. Ako už určite dobre viete, očakáva sa predstavenie modelov Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6, ktoré prídu aj na globálny trh. Niektoré úniky však naznačujú, že Samsung predstaví v sérii aj tretí smartfón, ktorý by mohol byť cenovo atraktívnejším modelom typu Fold. Tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené, preto s ním teraz ešte nemožno rátať.

Zdroj: Touchit.sk

Ďalšími dvoma skladateľnými telefónmi od Samsungu, ktoré sa na trhu objavia v roku 2024, budú modely Galaxy W25 a Galaxy W25 Flip. Toto sú však smartfóny, ktoré budú určené len pre čínsky trh a do Európy sa nedostanú.

OPPO, vivo a OnePlus

Spoločnosti OPPO, vivo a OnePlus úzko spolupracujú. Aj napriek tomu však chystajú každá svoje vlastné skladateľné smartfóny, z ktorých niektoré prídu aj na globálny trh. Jedným z nich je OPPO Find N5, pri ktorom sa globálna dostupnosť očakáva rovnako, ako aj v prípade OnePlus Open 2 či vivo X Fold3. Na pláne je však aj predstavenie čínskeho modelu od spoločnosti vivo, ktorým bude vivo X Flip2. Predstavenie očakávaného modelu OPPO Find N5 Flip bolo zrušené a tento smartfón sa na trh nedostane.

Xiaomi konečne aj s globálnou dostupnosťou

Predstavenie prvého skladateľného modelu od spoločnosti Xiaomi aj na globálnom trhu sa očakáva už pomerne dlho. Viaceré úniky a špekulácie poukazovali už v minulých rokoch na to, že by sa takéto predstavenie mohlo udiať, no nakoniec z neho nič nebolo. Tento rok by však model Xiaomi MIX Fold 4 do Európy prísť mal, dátum predstavenia však zatiaľ nie je jasný. Okrem tohto smartfónu ale zrejme na trh príde aj prvý model od Xiaomi typu Flip s označením Xiaomi MIX Flip. Tento telefón pravdepodobne nebude globálne dostupný a zostane len v hraniciach Číny.

Zdroj: X (@heyitsyogesh), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.