Zaznamenali sme ho aj my v redakcii.

Pokiaľ používate iPhone alebo iné Apple zariadenia, možno sa aj vám stalo, že ste sa dnes (27. apríla 2024) ráno zobudili a na obrazovke ste mali správu o zablokovanom Apple konte. Na to, aby ste si ho odblokovali, ste si museli nastaviť nové heslo.

Táto situácia sa stala aj nám v redakcii. Pôvodne som si myslel, že dôvodom boli výraznejšie zmeny, ktoré som v posledných hodinách uskutočnil vo svojom konte a ktoré mohli aktivovať nejaký bezpečnostný mechanizmus Applu. Na internete sa však objavili informácie od množstva ostatných používateľov, ktorým sa stalo to isté.

Na problém so samovoľným blokovaním Apple účtov upozornili portály 9to5mac aj macrumors a ďalšie. Žiaden z portálov však nepriniesol vysvetlenie situácie. Nie je teda jasné, prečo sa veľké množstvo Apple účtov z ničoho nič zablokovalo. Niektoré portály oslovili aj Apple, avšak ten sa zatiaľ nevyjadril.

Pokiaľ sa zablokovalo aj vaše Apple konto, stačí postupovať podľa pokynov na obrazovke iPhonu alebo iného Apple zariadenia. Po zresetovaní hesla by ste mali získať plný prístup k vášmu Apple účtu.

Zdroj: 9to5mac, macrumors

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit