iPhone 8 by mohol byť „Made in India„. Ale iba v Indii.

Koncom minulého roka sa objavila informácia o tom, že Apple rokuje s indickou vládou o rozšírení svojich aktivít v tejto krajine. Predmetom rokovaní mala byť najmä výroba iPhonov, čo naznačovala aj výstavba novej továrne spoločnosti Wistron v meste Bangalore.

Zámer spoločnosti Apple vyrábať iPhony v Indii teraz oficiálne potvrdil aj Priyank Kharge, minister informatiky v indickom štáte Karnataka. Podľa jeho slov začne Apple vyrábať svoje telefóny najneskôr koncom apríla. Kharge spomenul aj to, že Apple využije továreň v meste Bangalore, čím prakticky potvrdil spoluprácu výrobcu s firmou Wistron.

V Indii vyrobené iPhony však budú určené iba pre lokálny trh, ktorý aktuálne tvorí 1,3 miliardy ľudí. Telefóny, ktoré sa budú predávať na Slovensku, tak budú aj naďalej „Made in China„. A hoci má Apple momentálne malý podiel v Indii, z dlhodobého hľadiska je to pre spoločnosť jeden z najdôležitejších trhov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Nápis na iPhone Made in China sa pravdepodobne zmení na Made in India

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit