Zdá sa, že si na to budeme musieť už iba zvyknúť.

Začína sa objavovať nový trend, ktorý do našich smartfónov prinesie ešte viac reklám. Pokým bol ich výskyt v niektorých častiach operačných systémov donedávna takmer nemysliteľný, ich počet sa údajne čoskoro zvýši.

To aspoň naznačuje nová správa z portálu GSMArena, ktorá vychádza z vyjadrenia Marka Gurmana z agentúry Bloomberg. Ten tvrdí, že reklama sa môže už čoskoro začať zobrazovať vo väčšej miere priamo v aplikáciách spoločnosti Apple. Týka sa to systémov iOS, iPadOS a MacOS. 

Údajne sa tak stane kvôli tomu, že spoločnosť Apple chce rozšíriť svoj reklamný biznis, v ktorom sa jej inak darí veľmi dobre. Spoločnosť už interne testuje nový reklamný model, ktorý priamo v aplikácii Apple Maps zobrazuje odporúčania založené na vyhľadávaní.

Apple v súčasnosti zobrazuje reklamy vo svojich aplikáciách App Store, Stocks a News, ako aj v platforme TV+. Je pravdepodobné, že ich zobrazuje iba v niektorých regiónoch, pretože na Slovensku sa nám zatiaľ neobjavili. Nie je však vylúčené, že sa budú v budúcnosti zobrazovať aj na našom území.

Reklama v App StoreZdroj: Mark Gurman / Bloomberg
Reklama v App Store

Zdroj: GSMArena, Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.