Otec iPodu Tony Fadell chce v tejto oblasti Applu pomôcť.

Tony Fadell, ktorý je dnes šéfom spoločnosti Nest chce pomôcť ľuďom s bojom so závislosťou na smartfóne. Jedno z riešení, ktoré Fadell navrhuje je jednoducho realizovateľné a nevyžaduje žiadne zmeny v hardvéri súčasných iPhonov či iPadov.

Riešením sú výpisy a štatistiky na ktoré sme dnes už všetci zvyknutý. Pravidelne dostávame tak výpis o pohyboch na účte v banke či o prevolaných minútach a odoslaných SMS u operátora. Prečo by nás teda nemohol smartfón informovať o tom, koľko času trávime v jednotlivých aplikáciách a ako ich využívame?

Fadell si myslí, že pokiaľ by sme dostávali pravidelný výpis toho, ako využívame čas so svojím smartfónom, tak by sme začali využívať čas efektívnejšie a možno by niektoré aplikácie z našich smartfónov aj zmizli.

Na začiatku roka bol už Apple zo strany investorov upozornený na to, že ako rieši všeobecnú krízu v oblasti deti a mládeže a závislosti na smartfóne. Vtedy spoločnosť zareagovala, že v najbližšej veľkej aktualizácii iOS prinesie prvé nástroje, ktoré pomôžu s riešením závislosti. Jednať by sa malo práve o štatistiky využívania jednotlivých aplikácií.

Zdroj: CultOfMac