O prvých dvoch, ktoré budú v Pekingu a Shenzhene, informovala spoločnosť Apple už skôr

Nový plán zahŕňa ďalšie dve mestá – Šanghaj a Suzhou. O tomto pláne informovala spoločnosť Apple v piatok. Táto spoločnosť sa zaviazala, že v Číne preinvestuje viac ako 3,5 miliardy Juanov (506,6 miliónov USD). Tieto prostriedky sú určené, okrem iného, na spoluprácu s viacerými lokálnymi partnermi, s ktorými bude Apple vyvíjať nové technológie. Apple chce do týchto výskumno vývojových centier prilákať čo najviac mladých talentov z najlepších miestnych univerzít.

Toto oznámenie však nebude náhodné, ale veľmi dobre načasované. CEO spoločnosti Apple, Tim Cook, má v pláne kvôli tomuto projektu navštíviť Čínu v tom čase, keď sa bude konať veľké ekonomické fórum v Pekingu (High-Profile economic forum in Beijing). Na tomto fóre budú najvyšší vládny úradníci rokovať s hlavami najväčších svetových korporácií. Apple, samozrejme, potrebuje zapôsobiť. Je známe, že Apple zaznamenal v Číne výrazný pokles predajov, a tiež rôznych obmedzení zo strany vlády. Tim Cook sa bude musieť posnažiť, aby sa mu podarilo osloviť Čínsku vládu, nakoľko Čínsky trh má pre spoločnosť Apple zásadný význam.

„Pokles predajov majú na „svedomí“ najmä domáce značky, ktoré sú čoraz viac populárnejšie. Dôvod je jasný, pomerne výkonné zariadenia za dobrú cenu.“

Čína je domovom takmer všetkých spoločností, ktoré pre Apple vyrábajú hardvér, takže táto investícia do výskumu a vývoja softvéru v tejto lokalite má význam. Všetky štyri výskumno vývojové centrá by mali byť otvorené do konca roka 2017, taký je aktuálny plán.

Zdroj: theverge.com

Mohlo by vás zaujímať:

Prichádzajú nové tablety Apple iPad – poznáme ich cenu a termín uvedenia na trh (dohady)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE