Naznačuje to nový patent.

Jednou z obľúbených funkcií systému Android je podpora viacerých používateľských účtov. Vďaka tomu môžu jeden smartfón či tablet využívať viacerí používatelia – každý z nich má svoje vlastné konto, nastavenia a súbory. Takáto funkcia v prípade mobilných platforiem od Applu zatiaľ chýba.

Najnovšie správy však naznačujú, že Apple s podporou viacerých používateľov v iOS a iPadOS experimentuje. Dôkazom je nový patent, ktorý popisuje technologické pozadie riešenia, ktoré by umožnilo používanie viacerých používateľských účtov v module Secure Enclave. Na správu upozornil portál cultofmac.

Modul Secure Enclave sa využíva v iPhonoch, iPadoch, počítačoch Mac a ďalších Apple zariadeniach. V prípade iOS aj iPadOS sa automaticky šifrujú dáta v zariadení a dešifrovací kľúč je heslo alebo PIN kód, ktorý zadáva používateľ pri odomykaní zariadenia. Vytvorenie viacerých dešifrovacích kľúčov a následné dešifrovanie súborov dvoch či viacerých používateľov však v prípade iPhonov a iPadov predstavuje komplexný problém, ktorý Apple zatiaľ nedokázal úplne vyriešiť. Možno sa to však čoskoro zmení.

Získanie patentu neznamená, že podpora viacerých používateľov príde už s ďalšou verziou systému iOS či iPadOS. Dá sa však predpokladať, že Apple na podpore tejto funkcie pracuje, pretože najmä v prípade iPadov to je užitočná a častokrát žiadaná vlastnosť.

Zdroj: cultofmac

Prečítajte si aj:

MacBook Air (M1): Teraz je ten správny čas na kúpu MacBooku (RECENZIA)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit