Predpokladaný dátum konferencie je 31. marec.

Už dlhšiu dobu sa špekuluje nad tým, že Apple v marci predstaví novú verziu svojho lacného iPhonu. Používa sa označenie iPhone SE2, resp. iPhone 9.

Koronavírus mohol tieto plány narušiť, avšak podľa informácií portálu iPhone-Ticker by sa tak stať nemalo. Nemecký web tvrdí, že Apple koncom marca usporiada tlačovú konferenciu, pričom aktuálne najpravdepodobnejší dátum je 31. marec.

Apple na marcovej konferencii predstaví iPhone 9, resp. iPhone SE 2, ktorý by sa mohol začať predávať už 3. apríla 2020. Nový lacný iPhone ponúkne podobný dizajn ako iPhone 8 a procesor Apple A13, ktorý poháňa aj iPhone 11 a iPhone 11 Pro.

Správy nemeckého portálu iPhone-Ticker nepriamo potvrdzujú aj informácie Bloombergu. Ten tvrdí, že oznámenie nového lacného iPhonu je stále naplánované na marec. Bloomberg takisto píše, že Apple v prvej polovici roka predstaví aj nové iPady Pro s trojitým zadným fotoaparátom. V ich prípade však môže mať koronavírus ešte dopad na dátum uvedenia, resp. predaja.

A v neposlednom rade, známy analytik Ming-Chi Kuo tvrdí, že Apple tento rok predstaví aj novú bezdrôtovú nabíjačku, prémiové náhlavné Bluetooth slúchadlá a MacBooky s novou verziou klávesnice.

Zdroj: iPhone-Ticker, Bloomberg, 9to5mac

Prečítajte si aj:

iPhone SE2 ide do výroby, Apple ho predstaví v marci

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit