Na trh by sa mal dostať na jeseň.

Prvé 5G smartfóny sú dostupné v predaji a svoje zariadenia s podporou najnovších mobilných sietí pripravuje aj Apple. Ten tento rok predstaví prvé 5G iPhony a spoločne s nimi by sme sa mali dočkať aj iPadu Pro s 5G konektivitou. Na novinku upozornil portál Digitimes.

Predpokladá sa, že iPad Pro 5G bude oznámený v druhej polovici roka, v septembri alebo októbri. Tablet by mal využívať 5 nm procesor Apple A14, pravdepodobne vo verzii A14X, ktorá je prispôsobená pre iPad Pro. Do výbavy dostane aj nešpecifikovaný 5G modem od Qualcommu. Tento výrobca bude dodávať 5G modemy aj pre tohtoročné iPhony, v ich prípade sa využije Snapdragon X55.

iPad Pro 5G bude podporovať technológiu mmWave, ktorá umožňuje v 5G sieti využívať vysoké frekvencie s ultravysokými prenosovými rýchlosťami na krátku vzdialenosť.

Pre úplnosť dodajme, že Apple by mal predstaviť novú generáciu tabletov iPad Pro už v marci. Novinky majú ponúknuť trojitý zadný fotoaparát a meranie hĺbky scény. Následne, na jeseň, by mal byť predstavený tohtoročný model iPadu Pro aj v 5G verzii.

Zdroj: Digitimes

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Tab S6 s podporou 5G oficiálne predstavený

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit