Patent súvisí s vylepšenou technológiou rozpoznávania tváre.

Face ID je biometrický systém autentifikácie používateľov Apple zariadení. Najnovší patent popisuje novú generáciu technológie rozpoznávania tváre, ktorá využíva tepelné mapovanie.

Väčšina smartfónov v súčasnosti používa biometrické overenie za pomoci tváre a odtlačkov prstov. Apple už dlho používa Face ID na rozpoznávanie podľa 3D profilu tváre, ale novú verziu technológie bude veľmi ťažké obísť. Za veľmi bezpečnú sa pritom považuje aj aktuálna generácia.

Nevýhodou aktuálnej generácie je, že okuliare, masky a dokonca aj vlasy môžu potenciálne narušiť proces autentifikácie. Opis nového patentu uvádza, že nová generácia systému rozpoznávania tváre bude využívať teplo z tváre používateľa.

V budúcnosti sa tak na odomknutie zariadení od Applu bude používať jedinečný tepelný podpis každej osoby. To by malo Applu umožniť pokračovať v používaní Face ID, ktoré sa stalo pomerne nepraktickým uprostred prebiehajúcej pandémie, kedy iPhone pri nasadenom rúšku nedokáže používateľa rozpoznať.

V týchto dňoch sa objavili aj informácie o novej generácii Touch ID. Zostáva tak zatiaľ otázne, či sa do iPhonu 13 dostane nová generácia Touch alebo Face ID

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Porovnali sme všetky modely. Ktorý by sme si kúpili? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.