Apple testuje technológiu snímača odtlačkov prstov v displeji.

Snímač odtlačkov prstov zmizol z výbavy iPhonov s uvedením modelu iPhone X na trh. Ten totiž priniesol nový dizajn bez domovského tlačidla a bez funkcie Touch ID. Apple ju nahradil odomykaním tváre Face ID a na túto formu biometrickej autentifikácie sa spolieha do dnešného dňa.

Situácia by sa však mala zmeniť. Bloomberg priniesol informáciu, podľa ktorej Apple testuje snímač odtlačkov prstov v displeji. A hoci predchádzajúce správy tvrdili, že Apple experimentoval s touto technológiou už od roku 2019, návratu obľúbenej funkcie by sme sa mohli dočkať už tento rok. V praxi by to znamenalo, že tohtoročné iPhony 13 opäť dostanú funkciu odomykania pomocou odtlačku prstu.

Prípadný návrat funkcie Touch ID nebude znamenať, že Apple prestane využívať odomykanie tvárou. Face ID a Touch ID by mali koexistovať spoločne a používatelia si budú môcť vybrať spôsob, akým budú chcieť odomykať telefón – tak to ponúkajú aj prakticky všetky dnešné telefóny so systémom Android.

Snímač odtlačkov prstov v displeji by mal byť jedným z hlavných vylepšení tohtoročných iPhonov. Ďalšie novinky budú skôr kozmetické alebo evolučné. Bloomberg tvrdí, že aj inžinieri z Applu definujú iPhony pre rok 2021 ako „S-kové“ vylepšenie iPhonov 12. Každopádne, návrat funkcie Touch ID by sme ocenili, odomykanie tvárou Face ID je v kombinácii s rúškom prakticky nepoužiteľné.

Mimochodom, v súvislosti s Applom sa spomína aj to, že táto firma aktuálne testuje prototyp skladateľného displeja. A pokiaľ zvažujete kúpu iPhonu 12, v tomto článku si môžete prečítať a pozrieť video, ktorý model by sme si kúpili my a prečo.

iPhone 12 mini, iPhone 12 a iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 mini, iPhone 12 a iPhone 12 Pro Max. Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Toto je iPhone pre masy (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit