Novinku by mal výrobca predstaviť už začiatkom júna.

Inteligentné displeje v našich končinách nie sú príliš rozšírené. Podľa jedného prieskumu ich používa 13 percent Slovákov a aj toto číslo môže byť trochu prehnané. Možno však napokon inteligentný displej pre mnohých ani nebude potrebný – Apple totiž údajne plánuje zaviesť do nadchádzajúcej verzie operačného systému iOS 17 funkciu, vďaka ktorej sa na inteligentný displej zmení samotný iPhone.

Avizuje to známy odborník na zákulisie Apple Mark Gurman z agentúry Bloomberg. Podľa jeho informácií pri zapnutí tejto funkcie iPhone v prípade, že sa nepoužíva a je umiestnený v horizontálnej orientácii, zobrazí nové rozhranie s dôležitými informáciami, ako je počasie, udalosti v kalendári, dôležité oznámenia a ďalšie. Vďaka tomu bude zariadenie slúžiť v podstate ako inteligentné domáce centrum.

Rozhranie bude mať vraj tmavé pozadie so svetlým textom a bude dokonca využívať widgety uzamknutej obrazovky, ktoré boli do iPhonu pridané so systémom iOS 16. To by mohlo umožniť jednoduchší prístup k aplikáciám a Apple by dokonca mohol pridať podporu pre väčšie widgety v horizontálnej orientácii na zobrazenie dôležitých vecí, napríklad e-mailov. Podobnú funkciu vraj Apple vyvíja aj pre tablety iPad, ale v jeho prípade bude potrebný špeciálny stojan.

Na zobrazenie informácií by mal byť využitý režim vždy zapnutého displeja (Always On Display), ktorý debutoval v iPhonoch 14 Pro a 14 Pro Max vlani v septembri. Pochopiteľne, ideálne použitie tejto funkcie bude spolu s bezdrôtovou nabíjačkou, keďže uvedený spôsob využívania iPhonu bude zrejme dosť šťaviť batériu.

Nejde o nejakú prelomovú novinku, napríklad spoločnosť Google už podobnú funkciu ponúka na svojom smartfóne Pixel. Pri použití so stojanom Pixel Stand majú používatelia Pixelov možnosť zobraziť prezentáciu svojich fotografií, alebo zobraziť iné relevantné informácie.

Viac by sme sa mali dozvedieť na podujatí WWDC23, kde Apple predstaví celú paletu hardvérových, ale aj softvérových noviniek. Koná sa 5. až 9. júna v sídle firmy, komplexe Apple Park v americkom meste Cupertino.

Zdroj: Pocketnow.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.